תהליך העבודה

עיצוב משרדים מתאפיין בראש ובראשונה בפונקציונאלית מותאמת לדרישת החברה, התחשבות באילוצים עסקיים, הטמעת ערכי המותג והחזון לצד שיקולי תקציב ולו”ז.

השלב הראשון בתכנון ועיצוב המשרדיםהוא שלב איסוף המידע

בשלב זה נרשמים הצרכים הפונקציונליים של החברה, מה כמות העובדים, צורת העבודה המועדפת – האם הישיבה תהיה בחדרים פרטיים או בחללים משותפים, כמה חדרי ישיבות יהיו, האם נדרשים אזורי נוחות, האם מתקיימת קבלת אורחים במשרדים, צרכים אקוסטיים, גודל שולחנות וכדומה.

השלב השני – תכנון החלל

על סמך איסוף המידע המקיף מתבצעת תכנית חלוקת החלל והעמדת כל הפונקציות הרלוונטיות. בתכנון הראשוני מושם דגש רב על תכנון אופטימאלי של החלל באופן שמתאים לאופי הלקוח ולפונקציונאליות הנדרשת על ידו .

הדמית תלת ממד – כבר בתחילת התהליך, מומחש תכנון ועיצוב החלל באמצעות הדמיית תלת ממד כך שהלקוח יכול לראות את התוצאה הסופית ולקחת חלק בקבלת ההחלטות החשובות.

השלב השלישי – תכניות עבודה

תכנון החלל הסופי מתורגם לתוכניות עבודה: תכנית הריסה, ביני ואינסטלציה, תכנית חשמל ותקשורת, תכנית תקרה ותאורה ותכנית רצפה.

תכניות אלו מבוצעות במקצועיות ובקפדנות תוך התחשבות בצרכים היומיומיים של הלקוח במטרה ליצור סביבה פרקטית ונוחה.

כתב כמויות

כתב הכמויות מפרט את כל תכולת העבודה ומוגש לקבלן המבצע לקבלת הצעת מחיר. בנוסף, בכתב הכמויות מפורטים כמויות ועלויות החומרים הצפויות, כך שהלקוח מקבל את עלות הפרויקט הצפויה, עוד בטרם בוצעה העבודה או הזמנת החומרים בפועל. שלב זה חשוב ביותר כדי לבדוק האם הפרויקט עומד במסגרת התקציב הנתון. בשלב זה עדיין ניתן לערוך שינויים על-מנת לעמוד ביעדי התקציב.

השלב הרביעי – בחירת החומרים

הסגנון העיצובי של המשרד נקבע בהתאם למהות החברה, לעיסוקה ולתמהיל העובדים בה. לחברת סטארט אפ צעירה ודינמית יתאים עיצוב קליל וצבעוני, בעוד שלמשרד עורכי דין יתאים סגנון עיצובי קלאסי ומאופק. בהתאם לקונספט העיצובי שנקבע למשרדים, יבחרו הריהוט החומרים. בשלב זה נבחר הריצוף, המחיצות, התקרות, הריהוט, גופי התאורה והריהוט המשלים. כמו כן, מוגשות תכניות נגרות מפורטות לביצוע ריהוט כגון דלפק קבלה, מטבח, ארונות אחסון וכו’. לבסוף נבחרים הצבעים למשרדים ומתחיל תהליך של מיתוג והלבשה של כל סביבת העבודה.

ניהול פרויקט מלא

לאורך כל תהליך תכנון ועיצוב המשרדים, מתבצע ניהול פרויקט מלא. משמעותו תיאום יועצים וספקים, ביקורים שוטפים בתהליך הבניה בשטח, כדי לוודא שהעבודה מתבצעת בהתאם לתכנית העבודה, ומתן מענה לשינויים שחלים במהלך העבודה.

ליווי הפרויקט מתבצע עד לסיום הפרויקט בשלמותו.

 

 

מיכל אור